Nie wiem, jakoś lipna ta teoria z głowicą. Może jednak coś innego i nie chcieli się przyznać? Może jednak coś z dwumasą
[O1] pytanie odnośnie turbiny!
Zwiń
X
-
[O1] pytanie odnośnie turbiny!
Witam! mam pytanie: czy można bez żadnego uszczerbku na zdrowiu turbiny zdemontować ją, rozebrać, wyczyścić i ponownie złożyć? Pytam bo autko łapie notlauf-a i podejrzewam kierowniczki i chciałbym je przecztścić! Jeśli lest to możliwe dla mechanika amatora to jakie uszczelki będą mi potrzebne na wymianę?! z góry dzięki za porady
-
-
ja mialem czyszczona, kierownice tylko delikatnie przycinaly, ale juz lapala notlaufa.
teraz staram sie dynamiczniej jezdzic (co po viru jest latwe) i na razie bez problemuPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2pacja mialem czyszczona, kierownice tylko delikatnie przycinaly, ale juz lapala notlaufa.
teraz staram sie dynamiczniej jezdzic (co po viru jest latwe) i na razie bez problemu
Komentarz
-
-
A ja zrobiłem w swojej to bez kupna uszczelek po wszystkim złożyłem na stare uszczelki były metalowe i ich nie uszkodziłem i auto śmiga oraz jest szczelne na tych właśnie połączeniach :lol:
Robiłem to w lipcu a teraz przez te moje jazdy zimowe bez przciągania to ostatnio mi się zwiesiła ale od tej pory jak tylko złapie temp. to ja przeciągam i mam nadzieje że się nie powtórzy 8)
Komentarz
-
-
Rumcajs216, oj słabo szukasz :wink: , tak na szybko:
http://www.technologie-entwicklung.d...t15-turbo.html tylko po angielsku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrona ile dynamicznie? Trzeba bardziej przeciągac na biegach, np ruszając z pole position ze świateł, czy lepiej na dłuższej prostej pocisnąc tak 130-150 przez pare kilometrów?
staram sie najczesciej jak sie da dobijac na wyzsze obroty + conajmniej raz w tygodniu przypilowac po maksie na jakichs rownych, malo uczeszczanych trasach przez kilka/kilkanascie km.
pozniej studzenie ok 3-5min przed zgaszeniemPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
jeszcze mam jedno pytanko? po czym poznac ze nie dziala N75 (oprocz tego ze wychodzi blad na vag-u?). Jesli np. odpale silniczek i sciagne przewod z N75 co idzie do turbiny i nie ma reakcji (ruchu sztangi) tzn ze jest z nim cos nie tak czy jestem w bledzie?
[ Dodano: Czw 07 Sty, 10 07:34 ]
i jeszcze jedno pytanie: z ktorej strony najlepiej sie zabrac do sciaganie turbiny od dolu czy od gory?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2pacnormalna jazda to dla mnie zmiana biegow przy 3.5k (oczywiscie po rozgrzaniu)
staram sie najczesciej jak sie da dobijac na wyzsze obroty + conajmniej raz w tygodniu przypilowac po maksie na jakichs rownych, malo uczeszczanych trasach przez kilka/kilkanascie km.
pozniej studzenie ok 3-5min przed zgaszeniem
No to nie... to ja się musze od nowa uczyć jeździć dieslem bo ja go w porównaniu z tym traktuje po macoszemu
ja zanim sie nie rozgrzeje to do 2500 rpm a po osiągnięciu 90*C to pod 3000 RPM - żadko kiedy powyżej, zresztą mało jest gdzie taj jeździć bo na trójce przy takich obrotach to jest już jakieś 80-90 km/h
A maksymalnie tego mojego klekota to chyba może dwa, trzy razy przeciągnąłem za mojej kadencji...ops:
Samochód też ma duszę...
Komentarz
-
-
Moja turbina wyladowala w profesjonalnym warsztacie gdzie maja taki specjalny stól gdzie mozna sprawdzić jak co pracuje itd. .. Turbina to nie tylko łopatki jezeli nie masz o tym pojecia to sie za to raczej nie zabieraj no chyba że chcesz mies moc wrazeń i przeżyc jakies emocje.Koszt mojego czyszczenia to 600 zl
Komentarz
-
Komentarz